Uzmanından kritik uyarı: Lensle yüzmeyin

Prof. Dr. Hidayet Erdöl: Kontakt Lens Kullanımında Hijyen ve Temizlik Önemli

Prof. Dr. Hidayet Erdöl, kontakt lenslerin konforlu görüş sağlamasından ötürü tercih edildiğini vurguladı. Ancak kontakt lens kullanımının titizlikle yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Erdöl, temizlik konusuna vurgu yaparak, “Kontakt lens özellikle temizlik açısından ciddi bir öneme sahiptir. Lensin hijyenine dikkat etmezseniz enfeksiyon riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz” dedi.

Lens değişim zamanlarının da göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Erdöl, “Bazı insanlar haftalarca aynı lensi kullanabiliyor. Bu durumda enfeksiyon riski oldukça yüksektir ve tedavisi zor olabilir” uyarısında bulundu.

Kontakt lens kullanırken gece yatarken çıkarılmasının önemli olduğunu vurgulayan Erdöl, “Yaz veya kış fark etmeksizin lens temizliğine dikkat etmek gerekmektedir” ifadesini kullandı.

“Denize ve Havuza Lensle Girilmemeli”

Deniz veya havuz gibi sulama girerken kontakt lens kullanmanın enfeksiyon riskini artırdığını belirten Erdöl, “Bu tür ortamlarda lensle enfeksiyon riski yüksektir. Bu nedenle deniz veya havuza girerken lensi çıkarmalısınız” uyarısında bulundu.

Erdöl, “Yaz veya kış fark etmeksizin, lens kullanımında temizliğe önem verilmelidir. Dış ortamlarda gezinmek toz, polen ve diğer alerjenlerin lensinize yapışmasına neden olabilir. Günlük lens kullanımı öneriyoruz” dedi.

Prof. Dr. Erdöl, güneş ışınlarının göz sağlığı için zararlı olduğunu belirterek, “Ultraviyole ışınları gözde hasara neden olabilir. Bu nedenle UV filtreli güneş gözlüğü kullanmak önemlidir” tavsiyesinde bulundu.

Related Posts

Bebeği karnında öldü; ihmal iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu

Bebeği karnında öldü; ihmal iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu

Uzman: ‘Göğüs ağrısı olmadan da kalp krizi geçirmek mümkün’

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti. Özellikle kadınlar, yaşlılar ve diyabet hastaları gibi bazı gruplarda bu atipik belirtilerin daha sık görüldüğüne işaret eden Doç. Dr. Yılmaz, bu durumun tanı sürecini zorlaştırabildiğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Bir milyonda bir görülüyor: 21 yaşındaki genç bu hastalığı yendi

Kazakistan’da akut lösemi tanısıyla İstanbul’a gelen 21 yaşındaki Azamat Iltyzyr, yapılan tetkikler sonucu 1 milyonda 1 görülen nadir bir lenfoma türüne sahip olduğunu öğrendi. Uygulanan tedavi ve öz kardeşinden yapılan kök hücre nakli sayesinde sağlığına kavuşan genç hasta, bugün spor yapıyor, çalışıyor ve hayatına kaldığı yerden devam ediyor.

Konuşulmayan yan etkiler: Uyumak uğruna ne kaybediyoruz?

Uyku ilaçları ya da bitkisel destekler kullanan pek çok kişi kusma, halsizlik, saç dökülmesi gibi yan etkileri yaşasa da bunları paylaşmıyor. İlacın etkisi geçince kilolar geri geliyor, uyku tekrar bozuluyor. Sosyal medyada anlatılanlar çoğu zaman eksik, hatta yanıltıcı.

Uzmanı uyardı: İyot eksikliği IQ düşüklüğü ve öğrenme güçlüğü gibi kalıcı sorunlarla neden olabilir

Uzmanı uyardı: İyot eksikliği IQ düşüklüğü ve öğrenme güçlüğü gibi kalıcı sorunlarla neden olabilir

Diş Sıkma Gençlerde Daha Sık Görülüyor

Diş sıkma rahatsızlığı nedir, diş sıkma rahatsızlığının bir tedavisi var mı ? Uzmanlar, diş sıkma ve diş kapanış sorunları hakkında bilgi verdi.