İktidar sağlık sistemini öve öve bitiremiyor, yurttaş derdine çare bulamıyor: Bir ay sonraya randevu isyanı!

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Sağlık Hizmetlerinin Kalitesini Vurguladı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Edirne’de düzenlenen Balkan Sağlık İş Forumu’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Memişoğlu, dünyanın sayılı ülkelerinden biri olarak sağlık hizmeti konusunda başarılı olduklarını belirtti ancak bazı rakipler ve kötü niyetli kişilerin bu gerçeği değiştirmeye çalıştığını söyledi. Bu nedenle kaliteli sağlık hizmetini dünyaya tanıtmak amacıyla koordinasyon çalışmaları yürüttüklerini ifade etti.

Türkiye’nin genelinde en iyi sağlık hizmetini sunan bir altyapıya ve güçlü insan kaynağına sahip olduğunu savunan Memişoğlu, sağlık turizminin önemini vurgulayarak, “Sağlık turizmi, ülkemizin lokomotif sektörlerinden biridir.” dedi.

Ancak, son zamanlarda sosyal medyada dolaşan bir video, Bakan Memişoğlu’nun açıklamalarıyla çelişki yarattı. İstanbul Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde bir ay sonraya randevu verilen yaşlı bir kadının yaşadığı zorlukları gösteren videonun kamuoyunda büyük tepki uyandırdığını belirtmek gerekiyor.

AHEF Genel Sekreteri Erdoğan ise, sağlık sistemimizin içler acısı durumunu gösteren bu görüntülerin, yıllardır dile getirilen sağlık politikalarının sonuçlarını yansıttığını belirtti. Bu durum karşısında hekimlerin istifa ettiğini ve bazılarının yurt dışında mesleklerini icra etmeyi tercih ettiğini söyledi.

Bunun yanı sıra, Erdoğan politika üretenlerin her vatandaşın istediği zaman herhangi bir hastaneye gidebileceği ve hatta profesörlere ulaşabileceği düşüncesinin doğru olmadığını vurgulayarak, sağlık politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savundu. Sağlık sistemini sadece ticarethane olarak görmek yerine hekimlerin ve sağlık çalışanlarının hak ettikleri şartlarda çalışmalarını sağlamak gerektiğini ve karar verme süreçlerinde hekimlerin de söz sahibi olması gerektiği konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Uzmanından kritik uyarı: Lensle yüzmeyin

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hidayet Erdöl, kontakt lensle denize veya havuza girmenin göz sağlığı açısından ciddi enfeksiyon riskleri barındırdığını vurguladı.

Bebeği karnında öldü; ihmal iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu

Bebeği karnında öldü; ihmal iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu

Uzman: ‘Göğüs ağrısı olmadan da kalp krizi geçirmek mümkün’

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti. Özellikle kadınlar, yaşlılar ve diyabet hastaları gibi bazı gruplarda bu atipik belirtilerin daha sık görüldüğüne işaret eden Doç. Dr. Yılmaz, bu durumun tanı sürecini zorlaştırabildiğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Bir milyonda bir görülüyor: 21 yaşındaki genç bu hastalığı yendi

Kazakistan’da akut lösemi tanısıyla İstanbul’a gelen 21 yaşındaki Azamat Iltyzyr, yapılan tetkikler sonucu 1 milyonda 1 görülen nadir bir lenfoma türüne sahip olduğunu öğrendi. Uygulanan tedavi ve öz kardeşinden yapılan kök hücre nakli sayesinde sağlığına kavuşan genç hasta, bugün spor yapıyor, çalışıyor ve hayatına kaldığı yerden devam ediyor.

Konuşulmayan yan etkiler: Uyumak uğruna ne kaybediyoruz?

Uyku ilaçları ya da bitkisel destekler kullanan pek çok kişi kusma, halsizlik, saç dökülmesi gibi yan etkileri yaşasa da bunları paylaşmıyor. İlacın etkisi geçince kilolar geri geliyor, uyku tekrar bozuluyor. Sosyal medyada anlatılanlar çoğu zaman eksik, hatta yanıltıcı.

Uzmanı uyardı: İyot eksikliği IQ düşüklüğü ve öğrenme güçlüğü gibi kalıcı sorunlarla neden olabilir

Uzmanı uyardı: İyot eksikliği IQ düşüklüğü ve öğrenme güçlüğü gibi kalıcı sorunlarla neden olabilir